Musta risiiniöljy hiusten kasvulle ja terveydelle

musta risiiniöljy hiuksilleJaa Pinterestissä

Mustasta risiiniöljystä ja sen vaikutuksesta hiuksiin ei ole tehty päteviä tutkimuksia.

On kuitenkin monia ihmisiä, jotka ensisijaisesti anekdoottisten todisteiden avulla uskovat, että mustan risiiniöljyn käyttö hiuksissa edistää hiusten terveyttä ja kasvua.

Risiinipavun (Ricinus communis) siemenistä peräisin olevalla risiiniöljyllä on teollisia sovelluksia voiteluaineena sekä lisäaineena kosmetiikassa ja elintarvikkeissa. Sitä käytetään myös lääketieteellisesti stimuloivana laksatiivina.

Ne sisältävät suuria määriä risinoleiinihappoa, omega-9-rasvahappoja, risiiniöljyssä on mm. 2012 tutkimus, antioksidanttisia, antimikrobisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia.

Kahden tyyppistä risiiniöljyä

Saatavilla on kahdenlaisia ​​risiiniöljyjä:

  • keltainen risiiniöljy, tuotettu kylmäpuristamalla tuoreita risiinijyviä
  • musta risiiniöljy, valmistettu paistamalla risiinipapuja ja käyttämällä sitten lämpöä öljyn uuttamiseen

Koska paistetuilla papuilla aloitusmenetelmä kehitettiin Jamaikalla, mustaa risiiniöljyä kutsutaan usein Jamaikan risiiniöljyksi.

Hiusten kasvuöljy

Yksi tavoista, joilla mustan risiiniöljyn kannattajat tukevat kantaansa, on mukautua muiden eteeristen öljyjen etuihin.

Vaikka on viitteitä siitä, että monet öljyt, kuten piparminttuöljy (a 2014 tutkimus) ja laventeliöljyä (a 2016 tutkimus), joilla on potentiaalia stimuloida hiusten kasvua, ja heiltä puuttuu päteviä tutkimuksia mustasta risiiniöljystä ja sen vaikutuksesta hiuksiin.

Risiiniöljyä kosteusvoiteena

Risiiniöljy on luonnollinen kosteusvoide (säilyttää tai säilyttää kosteuden), jota käytetään usein kosmetiikassa - sitä lisätään tuotteisiin, kuten voiteisiin, meikkiin ja puhdistusaineisiin - edistämään kosteutta.

Hiusten ja ihon risiiniöljyn kannattajat ehdottavat, että sen kosteuttavat ominaisuudet välittävät sekä hiusten että päänahan terveyttä. Ne, jotka haluavat välttää tuoksuja, väriaineita ja säilöntäaineita, joita usein löytyy kaupallisesta kosmetiikasta, käyttävät sitä alkuperäisessä laimentamattomassa muodossaan tai sekoitetaan öljykantajaan, kuten:

  • kookosöljy
  • oliiviöljy
  • manteliöljy

Riskit

Mukaan Toksikologisten tietojen Toxnet-verkosto, risiiniöljy voi aiheuttaa lievää ärsytystä ja epämukavuutta silmille ja iholle.

Vaikka pieniä annoksia risiiniöljyä pidetään turvallisina pieninä suun kautta annettavina annoksina, a 2010 tutkimus, suuremmat määrät voivat johtaa:

  • pahoinvointi
  • oksentaa
  • vatsanväänteet
  • ripuli

Raskaana olevat naiset eivät saa ottaa risiiniöljyä suun kautta.

Kuten minkä tahansa uuden teematuotteen kanssa, testaa pieni määrä mustaa risiiniöljyä käsivarressasi. Odota levityksen jälkeen 24 tuntia nähdäksesi, onko ärsytyksen merkkejä.

pyörä

Risiinipavut sisältävät luonnostaan ​​myrkkyä risiiniä. Jos pureskelet ja nielet risiinipapuja, risiini voi vapautua ja aiheuttaa vammoja. Risiiniä on myös risiiniöljyn tuotannossa syntyvässä jätteessä. Risiiniöljy ei sisällä risiiniöljyä.

Kulku Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ehdottaa, että risiinipapujen syömisen lisäksi on erittäin epätodennäköistä, että hän altistuisi tarkoituksellisesti risiiniöljylle. CDC osoittaa myös, että risiini oli lääketieteellisten kokeiden painopiste syöpäsolujen tappamiseksi.

Ruokaa kotiin vietäväksi

Ilman tunnustettua kliinistä näyttöä on olemassa vain epävirallinen anekdoottinen tarina, joka viittaa siihen, että musta risiiniöljy voi edistää hiusten kasvua ja tuoda muita etuja terveille hiuksille.

Jos päätät kokeilla hiuksissasi risiiniöljyä, ota ensin yhteyttä lääkäriisi. Heidän pitäisi pystyä tuomaan esiin kaikki risiiniöljyyn liittyvät huolenaiheet, jotka vaikuttavat nykyiseen terveyteen, mukaan lukien mahdolliset vuorovaikutukset tällä hetkellä käyttämiesi lääkkeiden tai lisäravinteiden kanssa.