Phenoxyethanol an der Kosmetik: ass et sécher?

Wat ass Phenoxyethanol?

Phenoxyethanol ass e Konservéierungsmëttel dat a ville Kosmetik a perséinlech Betreiungsprodukter benotzt gëtt. Dir hutt vläicht e Schaf voller Produkter an Ärem Heem, déi dësen Zutat enthalen, egal ob Dir et wësst oder net.

Chemesch ass Phenoxyethanol als Glykolether bekannt, oder an anere Wierder, e Léisungsmëttel. CosmeticsInfo.org beschreift Phenoxyethanol als "eng ueleg, liicht plakeg Flëssegkeet mat engem schwaache Rous Doft."

Dir wäert wahrscheinlech regelméisseg mat dëser Chemikalien a Kontakt kommen. Awer ass et sécher? De Beweis ass gemëscht.

Mir iwwerpréiwen déi relevantst wëssenschaftlech Fuerschung iwwer dësen allgemengen Zutat an der Kosmetik. Dir kënnt entscheeden ob Dir et wëllt halen oder se aus Ärem Arsenal vu perséinleche Fleegeprodukter ewechhuelen.

Wéi gëtt et benotzt?

Vill kosmetesch Produkter, déi allgemeng an allgemeng Oberschenkel enthalen, enthalen Kosmetik a Phenoxyethanol. Et gëtt dacks als Konservéierungsmëttel oder Stabilisator fir aner Zutaten benotzt, déi soss ze séier verduerwen, verduerwen oder manner effektiv ginn.

Phenoxyethanol gëtt och an aner Industrien benotzt, dorënner Impfungen an Textilien. Dësen Artikel konzentréiert sech op seng Roll an der aktueller Kosmetik.

Wéi steet et um Label?

Dir kënnt dësen Zutat op verschidde Weeër gesinn:

  • phenoxyethanol
  • ethylene glycol monophenyl ether
  • 2-Phenoxyethanol
  • Phe
  • Dowanol
  • Aerosol
  • fenoxetol
  • ellen ether
  • phenoxyethyl Alkohol
  • Beta-Hydroxyethylphenylether
  • euxil K® 400, Mëschung aus Phenoxyethanol an 1,2-Dibrom-2,4-Dicyanobutan

A wéi enger Kosmetik ass et?

Dir kënnt Phenoxyethanol als Zutat an enger Rei vu kosmeteschen an Hygiène Produkter fannen, dorënner:

  • parfum
  • Fondatioun
  • rout
  • lipstick
  • Seef
  • Handreiniger
  • Ultraschallgel a vill méi

Vläicht déi bekanntst am ëffentleche Geescht, d'Mommy Bliss Nippel gouf am Baart benotzt. Am Joer 2008 US Food and Drug Administration (FDA) hien huet et als onsécher fir Puppelcher erënnert, wéinst Bedenken iwwer wéi et hiren Zentralnervensystem beaflosst.

Firwat ass et zu Kosmetik dobäi?

Phenoxyethanol wierkt als Stabilisator a Parfumen, Parfumen, Seifen a Botzprodukter. An anere Kosmetik gëtt et als antibakteriell an/oder Konservéierungsmëttel benotzt fir ze verhënneren datt d'Produkter d'Potenz verléieren oder sech verduerwen.

Wann Dir mat enger anerer Chemikalie kombinéiert, gëtt et e puer Beweiser datt et effektiv ass fir Akne ze reduzéieren. Eng 2008 Studie vun 30 Mënschen mat entzündlechen Akne huet gewisen datt no sechs Woche vun zweemol deeglecher Applikatioun méi wéi d'Halschent vun de Sujeten gesinn hunn. 50 Prozent Verbesserung an hirer Zuel vu Pickel.

Hiersteller déi d'Benotzung vu Parabene vermeide wëllen, déi viru kuerzem d'Gnod ënner gesondheetsbewosste Konsumenten verluer hunn, kënnen Phenoxyethanol an hire Produkter als Ersatz benotzen.

Awer ass Phenoxyethanol méi sécher wéi Parabene fir topesch Notzung bei Mënschen?

Ass Phenoxyethanol sécher?

Entscheeden ob Produkter mat dëser Chemikalie ze benotzen oder net ass eng komplizéiert Entscheedung. Et gi konfliktend Daten iwwer seng Sécherheet. Déi meescht vun de Bedenken entstinn aus gemellt Fäll vu negativ Hautreaktiounen an Nervensystem Interaktiounen bei Puppelcher.

D'FDA erlaabt de Moment Notzung vun dësem Zutat a Kosmetik an als indirekten Nahrungsadditiv.

Expert Panel aus Cosmetic Ingredients Review (CIR)) waren déi éischt fir all verfügbaren Daten iwwer dës Chemikalie am Joer 1990 ze iwwerpréiwen. Si hunn et als sécher ugesinn wann se topesch bei Konzentratioune vun 1 Prozent oder manner applizéiert ginn.

Wärend 2007 huet de Panel nei verfügbar Donnéeën iwwerpréift an duerno seng vireg Entscheedung bestätegt datt et sécher ass fir erwuesse topesch Benotzung bei ganz nidderegen Konzentratioune.

Europäesch Kommissioun fir Gesondheet a Liewensmëttelsécherheet et gëtt der Chemikalie och eng "sécher" Bewäertung wann se an der Kosmetik bei enger Konzentratioun vun 1 Prozent oder manner benotzt gëtt. Wéi och ëmmer, dëse Bericht bemierkt datt d'Benotzung vu verschiddene Low-Dosis Produkter zu Iwwerbelaaschtung kann féieren.

Japan beschränkt och d'Benotzung a Kosmetik op 1 Prozent Konzentratioun.

Méiglech Gesondheetsprobleemer

Allergien an Hautirritatiounen

An de Mënschen

Phenoxyethanol ass bekannt fir allergesch Hautreaktiounen bei e puer Leit ze verursaachen. E puer behaapten datt dës schlecht Reaktiounen d'Resultat vun Allergien an de Sujeten sinn. Anerer plädéieren, datt et einfach Hautirritatiounen ass, datt verschidde Leit op verschidden Niveauen beaflosst.

Verschidde Studien hu gewisen datt Mënschen an Déieren kënnen erliewen:

  • Hautirritatiounen
  • Ausschlag
  • eczema
  • Ausschlag

In eng Etude an engem mënschleche Sujet, dëser Chemikalien verursaacht Hautausschlag an Anaphylaxie (eng potenziell liewensgeféierlech allergesch Reaktioun) bei engem Patient deen topesch Produkter mat dësem Zutat benotzt huet. Obwuel Anaphylaxie vun dëser Chemikalie ganz rar ass.

An engem aneren Fall Rapport, en Ultraschallgel deen dës Chemikalie enthält huet Kontaktdermatitis bei Mënschen verursaacht.

Béid vun dëse Fäll si just Beispiller vu villen ähnlechen Optriede vun dëser Chemikalie déi Reizung an Ausschlag bei Mënschen verursaacht. Wéi och ëmmer, d'Frequenz vun dëse Symptomer ass ganz niddereg am Verglach mat wéi dacks d'Leit ouni signifikante Nebenwirkungen ausgesat sinn. A si ginn normalerweis geduecht datt se duerch Allergien verursaacht ginn.

Bei Puppelcher

Phenoxyethanol gëtt ugeholl datt den Zentralnervensystem bei exponéierte Puppelcher beschiedegt gëtt. Wéi och ëmmer, et gëtt kee bedeitende Risiko fir d'Mamm oder aner gesond Erwuessener ouni Allergien bekannt.

Bei Déieren

Europäesch Kommissioun fir Gesondheet a Liewensmëttelsécherheet zitéiert verschidde Studien an deenen Kanéngercher a Ratten, déi dem Chemikalien ausgesat waren, Hautirritatiounen och op nidderegen Niveauen haten.

Déi ënnescht Linn

Vermeiden dës Chemikalien wann:

  • allergesch dofir
  • schwanger
  • Stillen
  • berécksiichtegt d'Benotzung vun engem Kand ënner 3 Joer

An dëse Fäll sinn d'Risiken méi wéi déi méiglech Virdeeler.

Wéi och ëmmer, wann Dir e gesonden Erwuessene sidd ouni Geschicht vun Hautallergien, musst Dir Iech wahrscheinlech keng Suergen iwwer d'Belaaschtung vu Kosmetik ënner 1 Prozent maachen. Wéi och ëmmer, Dir sollt bewosst sinn datt Dir ze vill Produkter mat dësem Zutat gläichzäiteg schichtet, well et kann opbauen.