Marulas eļļas lietojumi, lietojumi un piesardzības pasākumi

Mēs iekļaujam produktus, kas mūsu lasītājiem šķiet noderīgi. Ja iepērkaties, izmantojot šīs lapas saites, mēs varam nopelnīt nelielu komisijas maksu. Šeit ir mūsu process.

Kas ir salātu eļļa?

Salātu koka (Sclerocarya birrea) augļu dzimtene ir Āfrikas dienvidu daļa. Koki aug savvaļā un agrāk bija reti sastopami, bet mūsdienās tos kultivē.

Kādreiz uzskatīja par svētu salātu koku, kas senos laikos bija saistīts ar auglību un laimīgu laulību. Tika uzskatīts, ka salātu koka raudzētie augļi apreibina ziloņus, kuri, šķiet, dievina tā garšīgo garšu tikpat ļoti kā cilvēki.

Daudzas salātu koka daļas tiek izmantotas kā sastāvdaļas pārtikā un tradicionālajā medicīnā visā Āfrikā. Katrs salātu auglis satur cietu, brūnu riekstu ar smalkiem, baltiem kodoliem.

Citronu balzama eļļu galvenokārt iegūst no šiem kodoliem, bet to var iegūt arī no valrieksta ārējās čaumalas. Salāti ir eļļa bagāts ar olbaltumvielām un viegli uzsūcas, padarot to efektīvu ādas un matu kopšanas līdzekli.

Marulas eļļas smarža

Marulas eļļu izmanto kā smaržu, ķermeņa losjonu un ziepju bāzes noti. Tam ir augļu, ziedu aromāts ar siltu, riekstu toni.

Izmantojiet Marula eļļas

Marulas eļļa ir salīdzinoši jaunpienācēja skaistuma eļļas aina, Tā vieglā tekstūra un bagātīgās mitruma satura īpašības ir padarījušas to par populāru ādas, matu un nagu kopšanas līdzekli.

Marulas eļļu izmanto kā sastāvdaļu plašā kosmētikas līdzekļu klāstā. To var iegādāties arī kā ēterisko eļļu. Tās noderīgās sastāvdaļas ietver:

  • aminoskābes L-arginīns un glutamīnskābe, kurām piemīt mitrinošas, pretnovecošanās īpašības
  • taukskābes, tostarp palmitīnskābes, stearīnskābes, oleīnskābes un miristīnskābes, kurām ir labvēlīgas un mitrinošas īpašības
  • antioksidanti, piemēram, fenola savienojumi un E un C vitamīni, kas cīnās pret brīvajiem radikāļiem un var novērst ādas bojājumus, ko izraisa saules ultravioletie stari un piesārņojums.

Salātu eļļa uz sejas

Tā kā marulas eļļa ir viegla, tā viegli uzsūcas. Tas padara to par efektīvu mitrinātāju sausai vai novecošanās āda. Tas var būt noderīgs, lai izlīdzinātu un mīkstinātu smalkās krunciņas, novērstu strijas un uzturētu mitrinātu un labi barotu ādu. Tas ir arī efektīvs lūpu mitrinātājs.

Nav zinātnisku pierādījumu, kas liecinātu, ka salātu eļļa ir labvēlīga ādas slimību, piemēram, ekzēmas un psoriāzes, gadījumos. Tomēr anekdotiski pierādījumi liecina, ka tas spēj mazināt kairinājumu, niezi un sausumu, kas saistīts ar šiem stāvokļiem.

Salātu eļļa pret pūtītēm

Marulas eļļa ir labs mitrinātājs taukainai ādai un kopšanai pinnes jo tas nav taukains.

Ir arī pretmikrobu īpašības un var būt efektīvs pret baktērijām, kas veicina pinnes, sklēras un melno punktu veidošanos.

Salātu matu eļļa

Salātu eļļa var palīdzēt barot matus no saknēm līdz galiem, nepadarot tos pārāk taukainus. Ir eļļa mitrinošs, mitrinošs un okluzīvs (novērš ūdens zudumu), kas padara to noderīgu sausiem, sprogainiem vai trausliem matiem.

Salātu eļļa nagiem

Salātu eļļa ir efektīva, lai saglabātu elastīgus nagus un kutikulas. Tas var palīdzēt samazināt saslimstību karājas, un sāpīga, saplaisājusi āda ap nagiem.

Kā lietot salātu eļļu

Marulas eļļai ir plašs pielietojums. Tas ietver:

Šampūns

Ir daudz šampūnu, kas satur salātu eļļu. Varat arī pievienot dažus pilienus tīras, auksti spiestas salātu eļļas savam iecienītākajam šampūnam vai izmantot to kā līdzekli pirms šampūna lietošanas.

Matu kondicionieris

Salātu eļļu var ierīvēt matu galos, lai noņemtu šķeltos matus un sausumu. Varat arī iemasēt to galvas ādā, lai samazinātu blaugznas. Mēģiniet iemasēt to pa visu galvu pirms karstuma veidošanas vai izmantojiet to kā antifrīzu līdzekli, pirms dodaties ārā augsta mitruma vai lietus apstākļos.

Mitrinošs sejas krēms

Neatkarīgi no tā, vai jūsu āda ir taukaina vai sausa, salātu eļļu var izmantot kā dienas un nakts mitrinātāju. Daži pilieni palīdzēs. Tā kā tas ātri iesūcas, to var uzklāt pirms grima lietošanas.

Ādas losjons

Marulas eļļu var izmantot kā kopīgu balzamu ķermeņa ādai. Centieties to bagātīgi uzklāt pēc peldēšanās. Varat to lietot arī pirms gulētiešanas uz sausiem elkoņiem un ceļiem, kā arī aiz ausīm.

Nagu apstrāde

Pēc nagu lakas noņemšanas noņemiet salātu eļļu no kutikulām, kas var izžūt. Varat to izmantot arī kā nakts procedūru, lai mīkstinātu nagu gultni.

Piesardzības pasākumi

Nav īpašu, labi dokumentētu risku, kas saistīts ar salātu eļļu. Dažiem cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret riekstiem, var būt alerģija pret salātiem.

Ja uztraucaties par iespējamu reakciju, pirms lietošanas veiciet plākstera pārbaudi:

  • Uzklājiet trīs vai četrus pilienus salātu eļļas uz apakšdelma iekšējo daļu.
  • Pagaidiet 24 stundas.
  • Ja nav izsitumu, apsārtuma vai kairinājuma pazīmju, jūs esat skaidrā.

Izvairieties no salātu eļļas iekļūšanas acīs.

Ēdiens līdzņemšanai mājās

Salātu eļļa satur daudz antioksidanti, neaizstājamās taukskābes un aminoskābes. To plaši izmanto kā sastāvdaļu ādas kopšanas līdzekļos, un šķiet, ka tam ir labvēlīga ietekme uz taukainu, uz pinnēm pakļautu, sausu un vecu ādu. Tas ir arī efektīvs, lai saglabātu matus mīkstus, elastīgus un mitrinātus.