Beneficii, beneficii, efecte secundare și interacțiuni cu uleiul de scorțișoară

ulei de scorțișoarăDistribuie pe Pinterest

Includem produse pe care le considerăm utile cititorilor noștri. Dacă cumpărați prin link-urile de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Mirosul de scorțișoară este picant, dulce și pentru mulți plin de amintiri fericite de mâncare delicioasă și zile plăcute. Uleiul de zinc este apreciat pentru parfumul său luxuriant. De asemenea, este asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Scorțișoara în diferite forme a fost studiată pentru efectul său asupra controlului infecțiilor, gestionării zahărului din sânge și a altor afecțiuni. Studii menționați că uleiul de scorțișoară are:

  • antibacterian
  • antifungic
  • antidiabetic
  • si proprietati antioxidante

Tipuri de ulei de scorțișoară

Uleiul de scorțișoară se obține din scoarța sau frunzele mai multor specii de arbori, printre care arborele Cinnamomum verum și arborele Cinnamomum cassia.

Cel mai disponibil ulei de scorțișoară în comerț provine din arborele Cinnamomum cassia și se numește scorțișoară cassia. Scorțișoara derivată din cinnamomum veruma se numește scorțișoară de Ceylon. Acest soi este mai scump.

Ambele tipuri constau din compuși și substanțe fitochimice, cum ar fi cinamaldehida și egena. Aceste elemente sunt cele care fac scorțișoara bună pentru sănătate.

Se folosește și se folosește uleiul de scorțișoară

Îmbunătățește starea de spirit

Proprietățile uleiului de scorțișoară îl fac o alegere populară pentru tratamentele de aromoterapie la domiciliu.

În aromoterapie, uleiurile esențiale sunt pulverizate sau pulverizate în aer, astfel încât să poată fi inhalate sau absorbite în piele. Aromaterapia este asociată cu multe beneficii, inclusiv reducerea depresiei și anxietății și un somn mai bun.

Utilizarea uleiului de scorțișoară în aromoterapie nu a fost studiată în detaliu, dar mulți oameni se bucură de parfumul scorțișoarei și îl găsesc relaxant.

Cumpărați difuzoare de uleiuri esențiale.

Proprietăți antibacteriene

Cercetările sugerează că uleiul de scorțișoară:

  • Combate organismele bacteriene greu de tratat. învăța, care a folosit culturi bacteriene și teste de laborator, a descoperit că compușii din uleiul de scorțișoară au un efect antimicrobian împotriva Pseudomonas aeruginosa, o bacterie rezistentă la medicamente care poate pune viața în pericol, care afectează plantele, oamenii și alte animale.
  • Susține sănătatea orală. Proprietățile antibacteriene și antifungice ale scorțișoarei s-au dovedit a fi eficiente împotriva Streptococcus mutans și na Candida sp biofilm, doi agenți cauzali care provoacă infecții bucale și carii dentare.
  • Dezinfectează. Proprietățile antibacteriene ale scoarței de scorțișoară o fac o alternativă sigură, eficientă și non-chimică la aditivii care pot fi utilizați pentru a conserva produsele și a prelungi durata de valabilitate a acestora. unu învăța a constatat că uleiul de scorțișoară poate fi folosit eficient ca conservant în produse cosmetice, articole de toaletă și dezinfectanți din spitale.

Completitudine și creșterea părului

Nu există dovezi științifice care să lege scorțișoara și creșterea părului la oameni. A fost studii la șoareci care a găsit ceva îngroșare și creșterea părului.

Rapoartele anecdotice și practica tradițională spun că o mască din scorțișoară, ulei de măsline și miere poate fi eficientă în promovarea creșterii și îngroșării părului.

Arome de alimente și produse cosmetice

Uleiul de scorțișoară este disponibil ca ulei esențial și ca ulei comestibil. Poate fi găsit și ca ingredient în gumă fără zahăr, bomboane tari, ceai și produse de panificație preparate comercial.

Uleiul de zinc este folosit ca ingredient în articole de toaletă, cum ar fi pasta de dinți, apă de gură, săpun și loțiune de corp. De asemenea, este folosit pentru a mirosi spray-urile din cameră, lumânări și articole sezoniere, cum ar fi particule de pin și coroane.

Cum se folosește uleiul de scorțișoară

Conform gâlgâit realizat de Institutul Tisserand, mulți producători de ulei esențial de scorțișoară recomandă evitarea completă a aplicării topice.

În general, se recomandă ca concentrația de ulei de scorțișoară să rămână scăzută dacă intră în contact cu pielea. De exemplu, o concentrație de 01% sau mai puțin este egală cu 1 picătură de ulei de scorțișoară pentru 30 până la 40 de mililitri (mL) de lichid.

Linguri elivalente mililitri Linguri echivalente 30–40 ml 1–1.5 oz. 2 linguri.

Adăugați la odorizante

Pentru a vă proiecta casa, încercați să adăugați o picătură de ulei de scorțișoară în pungi de țesătură sau în flori uscate. Sau puteți adăuga câteva picături într-un difuzor de apă. Unele odorizante comerciale au parfum de scorțișoară pentru ele.

Adăugați uleiuri de corp și creme hidratante

Uleiul de zinc poate fi amestecat cu un purtător de ulei și folosit pentru masaj. Se amestecă o picătură de ulei de scorțișoară cu două până la trei căni de purtător, cum ar fi uleiul de migdale, și se folosește pentru a masa sau hidrata pielea.

Cumpărați ulei de scorțișoară.

Folosiți batoane de scorțișoară

Batoanele intregi de scortisoara contin ulei de scortisoara si pot fi folosite in aromoterapie. Pur și simplu puneți una sau două bețișoare într-un castron mare cu apă caldă și lăsați amestecul să fiarbă ușor, permițând aburului să adauge aromă spațiului.

De asemenea, puteți folosi batoane de scorțișoară în timp ce faceți cafea și ceai sau ca blendere pentru băuturi calde.

Efecte secundare și riscuri ale uleiului de scorțișoară

Scorțișoară și ficat

Scorțișoara obținută din arborele Cinnamomum cassia conține cumarină, o substanță chimică care poate provoca leziuni hepatice și renale și poate agrava starea ficatului dacă este folosită prea mult.

Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de ambalare atunci când utilizați ulei de scorțișoară cassia și discutați cu medicul dumneavoastră înainte de utilizare dacă aveți boală hepatică.

Ulei de scorțișoară și medicamente antidiabetice

Dacă aveți diabet, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza ulei esențial de scorțișoară. Aromaterapia poate interfera cu alte medicamente pe care le utilizați pentru a vă controla glicemia.

Uleiul de scorțișoară este foarte puternic și ușor de folosit. Efectele secundare și efectele secundare includ erupții cutanate sau înțepături.

Este foarte important să diluați uleiul de scorțișoară cu purtător înainte de utilizare. Încercați o picătură de ulei esențial de scorțișoară în două sau mai multe căni de ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline, migdale, jojoba sau susan.

Nu frecați și nu masați niciodată uleiul de scorțișoară direct pe piele decât dacă este diluat cu ulei.

Uleiul de zinc nu se amestecă cu apa. Nu turnați ulei nediluat direct în apa de baie deoarece acesta va acționa și poate arde sau irita pielea.

De asemenea, nu trebuie să înghițiți ulei de scorțișoară la putere maximă sau să-l turnați în capsule destinate uzului oral. Uleiul de scorțișoară poate arde mucoasa și mucoasa esofagului. Evitați să frecați uleiul de scorțișoară pe deplin pe gingii sau aplicați-l și pe ochi.

Unii oameni sunt alergici la scorțișoară. Asigurați-vă că evitați uleiul de scorțișoară sau produsele care conțin ulei de scorțișoară dacă sunteți alergic la scorțișoară.

Excursie

Uleiul de scorțișoară are diverse beneficii pentru sănătate și frumusețe. Poate fi folosit ca agent antibacterian și antifungic. Poate fi folosit si in aromaterapie ca relaxant. Uleiul de scorțișoară este foarte puternic și trebuie folosit cu moderație.