zfimuno

Ulei de celulită de cocos: beneficii, utilizări și multe altele

De ce ulei de cocos?

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de cocos apar peste tot. Cea mai recentă tendință a uleiului de cocos obsedat este reducerea celulitei. Când este aplicat pe piele, uleiul de cocos poate fi eficient în reducerea aspectului celulitei la unele persoane.

Celulita se referă la pielea feselor, șoldurilor, coapselor și abdomenului care pare să aibă găuri sau umflături. Aspectul este asemănător cu coaja de portocală sau de brânză și se găsește cel mai frecvent la femei de la adolescență până la vârsta adultă. Nu este o problemă serioasă de sănătate, dar mulți o consideră incomod din motive cosmetice.

Scopul masajului uleiului de cocos direct în pielea afectată este de a reduce aspectul acestor umflături și găuri. De asemenea, este ușor de aplicat. Deoarece uleiul de cocos are un punct de topire scăzut, acesta poate fi topit în palmă și masat în piele.

Să ne uităm la ce spun cercetările despre efectele uleiului de cocos asupra pielii și a celulitei.

Funcționează?

Oamenii de știință și cercetătorii nu știu prea multe despre cum și de ce apare celulita. Se pare că este conectat la țesutul conjunctiv care leagă pielea de mușchiul de sub ea. Atunci când grăsimea se acumulează între piele și mușchi, acest țesut conjunctiv poate face ca suprafața pielii să apară neuniform sau concav. Câștigarea în greutate vă poate face celulita mai proeminentă.

Celulita pare să aibă o componentă genetică, așa că persoanele care au o pot moșteni de la familia lor. Un stil de viață sedentar poate contribui, de asemenea, la creșterea în greutate și la dezvoltarea celulitei. Prevenirea formării sau agravării celulitei poate include o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și evitarea obiceiurilor sedentare.

S-a demonstrat că uleiul de cocos joacă un rol în hidratarea și netezirea pielii, ceea ce poate ajuta la mascarea găurilor caracteristice celulitei. Un studiu a descoperit că uleiul virgin de nucă de cocos este la fel de eficient ca uleiul mineral atunci când este folosit ca cremă hidratantă.

De asemenea, s-a demonstrat că are uleiul de cocos virgin efect de vindecare asupra pielii, Funcționează în parte pentru că poate stimula producția de colagen în piele. Colagenul are un efect de fermitate, de strângere asupra țesutului pielii, ceea ce poate reduce aspectul celulitei. Colagenul este un ingredient comun în creme și unguente pentru fermitatea pielii.

Există puține dovezi medicale că uleiul de cocos reduce sau elimină celulita. Cu toate acestea, proprietățile sale hidratante și de formare a colagenului pot fi benefice pentru unii oameni.

Beneficii posibile

Uleiul de cocos ar putea ajuta la strângerea, fermitatea și hidratarea pielii în locurile în care celulita este o problemă. Se poate aplica direct pe piele printr-un masaj delicat, asemanator cu lotiunea sau crema de piele. Se știe că uleiul de cocos stimulează vindecarea rănilor și dermatită.

Dacă doriți, puteți crea propriile amestecuri de îngrijire a pielii folosind ulei de cocos. Puteți găsi rețete pentru multe tratamente de îngrijire a pielii online, inclusiv:

  • Unt de corp
  • peeling de zahăr
  • uleiuri de masaj
  • tratamente faciale
  • tratamente pentru vergeturi

De asemenea, puteți folosi ulei de cocos ca bază la alegere. Uleiurile esențiale precum levănțica, tămâia și trandafirul sunt populare în regimurile de îngrijire a pielii.

Efecte secundare și riscuri

Este posibil să fii alergic la nucă de cocos și uleiul său. Testul de plasture examinează o zonă mică a pielii înainte de a aplica copios. Atenție la reacții precum mâncărime, roșeață și erupție cutanată. Opriți imediat utilizarea și consultați-vă medicul dacă aveți o reacție a pielii la uleiul de cocos.

În unele cazuri, uleiul de cocos poate provoca acnee (mai ales dacă este folosit pe pielea grasă). Aplicați cu moderație pe măsură ce începeți să experimentați cu uleiul de cocos pe piele. Este posibil să descoperiți că provoacă iritații sau că textura sa vă face să vă simțiți inconfortabil.

În timp ce unii susținători ai sănătății încurajează consumul de ulei de cocos ca supliment pentru sănătate și pierderea în greutate, aceasta poate să nu fie o idee bună. Uleiul de cocos conține cantități foarte mari de calorii și grăsimi saturate, ceea ce ar putea fi contrar obiectivelor dvs. de slăbire. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga cantități mari de ulei de cocos ca supliment.

Excursie

Uleiul de cocos este, în general, un ulei sigur care se aplică pe piele. Poate fi eficient în hidratarea, strângerea și tonifierea pielii la locul celulitei. Cu toate acestea, aceasta poate să nu fie abordarea potrivită pentru toată lumea.

Dacă nu aveți alergie la nucă de cocos sau simțiți iritații ale pielii, nu va strica dacă doriți să vedeți dacă funcționează asupra dvs. Dacă nimic altceva, pielea ta va fi mai bine hidratată.

Amintiți-vă, dacă nu sunteți sigur dacă sunteți alergic la uleiul de cocos, testați-l mai întâi pe o mică zonă de piele.